Neohodnoceno

Costa Rica El Perezoso Honey

El Perezoso, v překladu lenochod, je výběrová káva z oblasti West Valley z Kostariky, Zrnka zpracovaná metodou Honey.

Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
289 Kč 289 Kč 289 Kč 289 Kč 289 Kč 289 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč od 289 Kč 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH od 251,30 Kč bez DPH
Costarica (1 of 1) 6
Novinka Tip

Kooperativa Naranjo sdružuje na 2000 droných farmářů z okolí pacifického pobřeží. Právě Pacifik ovlivňuje kvalitu kávy v nemalé míře. A to jak v pozitivním  tak bohužel i negativním směru. V roce 2017 byla tato oblast těžce zasažena hurikánem Nate. Trvalo několik let, než se vše vzpamatovalo. Nyní produkuje toto družstvo převážně lepší výběrové kávy.

Jednou z nich je El Perezoso, která spadá do tzv. LOMA Microlot programu. Zjednodušeně řečeno se jedná o výběr z kopců. Když farmáři dosáhnou této kvality, získají navíc jednorázovou odměnu ve výši 180 USD. Naše zrnka jsou konkrétně z kopce Los Robles, sbíraná ručně a zpracována metodou Honey. Tzn. třešně jsou nejprve zbavena části dužiny, následně fermentována a pak sušena 10-12 dní za pravidelného otáčení v intervalu 20 minut a to i v noci. 

Cupping scóre 86.5

 

Farma - Los Robles Hills

Producent - Coopro Naranjo

Region - West Valley

Nadmořská výška - 1540m

Metoda zpracování - Honey

Třída / kvalita - LOMA microlot

Odrůda - mix

Sklizeň - 2020-2021

Charakteristika - Jasmín, ananas a papája s grepovou aciditou, sametovým tělem a rajčatovou dochutí

Stupeň pražení - City roast

Vhodné pro - espresso i alternativní metody 

 

Zrnka necháváme po pražení několik dní odpočinout. Je to z důvodů uvolnění veškerých plynných látek, které se během pražení v kávě nahromadí a které mohou negativně ovlivnit její chuťové vlastnosti. 

Každý den kávu testujeme a tak Vám můžeme zaručit, že se k Vám vždy dostane v nejlepší možné kondici.

 

Doporučujeme objednávat kávu zrnkovou a umlít si potřebné množství před každou přípravou. Především za účelem udržení jejích nejlepších vlastností a aromat, které se následně projeví ve Vašem šálku.

Jestliže nevlastníte mlýnek, rádi Vám kávu nameleme a to až těsně před odesláním Vaší objednávky.