Džezva
Směs vhodná pro přípravu pravé intenzivní turecké kávy v džezvě.
Kategorie: | Vhodné na alternativní přípravy |
---|
Káva z džezvy je nejstarší známý způsob přípravy. Naše směs 70% arabiky a 30% robusty je velice intenzivní chuti, přesně tak, jak má káva z džezvy být.
Tato zrna se hodí především pro přípravu turecké kávy. V měděných konvičkách se však káva připravuje také v arabských zemích, Bosně a Hercegovině nebo Arménii, kde má dlouhodobou tradici. S naší kávou si přiblížíte atmosféru orientu a blízkého východu.
Zrnka necháváme po pražení několik dní odpočinout. Je to z důvodů uvolnění veškerých plynných látek, které se během pražení v kávě nahromadí a které mohou negativně ovlivnit její chuťové vlastnosti.
Každý den kávu testujeme a tak Vám můžeme zaručit, že se k Vám vždy dostane v nejlepší možné kondici.
Doporučujeme objednávat kávu zrnkovou a umlít si potřebné množství před každou přípravou. Především z důvodů udržení jejích nejlepších vlastností a aromat, které se následně projeví ve Vašem šálku.
Jestliže nevlastníte mlýnek, rádi Vám kávu nameleme a to až těsně před odesláním Vaší objednávky.