El Salvador Pacamara Fully Washed
Výběrová káva z farmy Santa Elena, kde ji pěstuje Fernando Lima. Zrnka se vyznačují větší velikostí, výraznou ovocnou chutí a dlouhotrvající dochutí.
Kategorie: | Vhodné na espresso |
---|
Odrůda Pacamara je hybrid mezi odrůdou Pacas a Maragogype. Právě díky tomuto původu jsou zrna Pacamary opravdu velká a plná zajímavých chutí. Tato káva, pěstovaná na farmě Santa Elena farmářem Fernandem Limou (32x vítěz Cup of Excellence) je zpracovaná metodou Fully Washed. Kávové třešínky jsou ručně sklízeny a selektovány.
Farma - Santa Elena
Producent - Fernando Lima
Region - Palo de Campana
Nadmořská výška - 1500 - 1850 m.n.m.
Metoda zpracování - Fully Washed
Třída / kvalita - EP, Rainforest Alliance
Odrůda - Arabica Pacamara
Sklizeň - 2019
Charakteristika - Plné tělo s převládající aciditou, dlouhotrvající chuť manga, čokolády a karamelu
Stupeň pražení - střední, Medium Roast
Vhodné pro - espresso + alternativní metody
Zrnka necháváme po pražení několik dní odpočinout. Je to z důvodů uvolnění veškerých plynných látek, které se během pražení v kávě nahromadí a které mohou negativně ovlivnit její chuťové vlastnosti.
Každý den kávu testujeme a tak Vám můžeme zaručit, že se k Vám vždy dostane v nejlepší možné kondici.
Doporučujeme objednávat kávu zrnkovou a umlít si potřebné množství před každou přípravou. Především za účelem udržení jejích nejlepších vlastností a aromat, které se následně projeví ve Vašem šálku.
Jestliže nevlastníte mlýnek, rádi Vám kávu nameleme a to až těsně před odesláním Vaší objednávky.