Nicaragua Pacamara Natural
Výběrová káva z farmy La Bendicion, kde ji pěstuje Luis Balladerez. Zrnka se vyznačují větší velikostí a intenzivní vůní.
Kategorie: | Výběrové kávy |
---|
Odrůda Pacamara je hybrid mezi odrůdou Pacas a Maragogype. Právě díky tomuto původu jsou zrna Pacamary opravdu velká a plná zajímavých chutí. Tato káva, pěstovaná na farmě La Benedicion farmářem Luisem Balladerezem (12x vítěz Cup of Excellence) je zpracovaná metodou Natural. Kávové třešínky jsou ručně sklízeny a selektovány.
Farma - La Bendicion
Producent - Luis Balladerez
Region - Nueva Segovia
Nadmořská výška - 1300 m.n.m.
Metoda zpracování - Natural
Třída / kvalita - SHG
Odrůda - Arabica Pacamara
Sklizeň - 2019
Charakteristika - Intenzivní vůně, výrazné tělo, chuť ananasu, broskve a tropického ovoce
Stupeň pražení - střední, Medium Roast
Vhodné pro - espresso + alternativní metody
Zrnka necháváme po pražení několik dní odpočinout. Je to z důvodů uvolnění veškerých plynných látek, které se během pražení v kávě nahromadí a které mohou negativně ovlivnit její chuťové vlastnosti.
Každý den kávu testujeme a tak Vám můžeme zaručit, že se k Vám vždy dostane v nejlepší možné kondici.
Doporučujeme objednávat kávu zrnkovou a umlít si potřebné množství před každou přípravou. Především za účelem udržení jejích nejlepších vlastností a aromat, které se následně projeví ve Vašem šálku.
Jestliže nevlastníte mlýnek, rádi Vám kávu nameleme a to až těsně před odesláním Vaší objednávky.