Neohodnoceno

Ethiopia Kabira Lot#4 Natural

Matka všech káv, to je Ethiopie. V jejím srdci se nachází oblast Jimma, kde farmář Musa Abakeno obhospodařuje farmu v nadmořské výšce 2040 m.n.m.

Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
289 Kč 289 Kč 289 Kč 289 Kč 289 Kč 289 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 549 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč 959 Kč od 289 Kč 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 251,30 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 477,39 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH 833,91 Kč bez DPH od 251,30 Kč bez DPH
Ethio (3 of 4)
Novinka Tip

Výběrová káva z Ethiopie od farmáře Mustafy Abakena. Farma o rozloze 18 hektarů se nachází v oblasti Jimma v západní Ethiopii. Zpracování sklizně se dělí půl na půl. Polovina je promytá, polovina sušená. V našem případě pražíme kávu sušenou. Tzn. káva je nejprve odpeckována a následně sušena na africké posteli. Následně je káva svezena do mlýnu Kabira, kde je káva hodnocena, selektována a dále procesována.

Díky naturálnímu zpracování je v chuti cítit broskev, ostružina, hořká čokoláda, koření a karamelový pudink. 

Cupping scóre 87.25

 

Farma - Mustafa Abakeno

Producent - Kabira

Region - Jimma, západní Ethiopie

Nadmořská výška - 2040 m.n.m.

Metoda zpracování - Natural

Třída / kvalita - Nat Jimma

Odrůda - 74110,74112 & Heirloom

Sklizeň - 2021

Charakteristika - Broskev, ostružina, hořká čokoláda, koření a karamelový pudink

Stupeň pražení - light roast

Vhodné pro - espresso i filtr

 

Zrnka necháváme po pražení několik dní odpočinout. Je to z důvodů uvolnění veškerých plynných látek, které se během pražení v kávě nahromadí a které mohou negativně ovlivnit její chuťové vlastnosti. 

Každý den kávu testujeme a tak Vám můžeme zaručit, že se k Vám vždy dostane v nejlepší možné kondici.

 

Doporučujeme objednávat kávu zrnkovou a umlít si potřebné množství před každou přípravou. Především za účelem udržení jejích nejlepších vlastností a aromat, které se následně projeví ve Vašem šálku.

Jestliže nevlastníte mlýnek, rádi Vám kávu nameleme a to až těsně před odesláním Vaší objednávky.